Topp 10 dykarur för under 27 000 SEK - Chronoexpert

diving watches 3000usd

Innan vi börjar snacka om våra bästa dykarur för under 27 000 kr finns det några viktiga punkter att gå igenom. För att en klocka ska kunna kallas för ett dykarur måste det möta vissa tålighetskrav. Den måste tåla tryck, temperaturvariationer och vatten.

Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns några vattentäta klockor.

Vänta, vaaaaaa?!!

Jepp, det stämmer.

Dykarur indikerar hur vattentålig klockan är vid olika vattendjup. Denna siffra betyder dock inte att du ska sänka ner din klocka till det djupet.

Det den anger är det tryck som klockan klarar av i en statisk position, den ger dig inte klartecken för att börja leta efter spökhajar.

Så om du behöver en klocka du kan ut och dyka med ska du ha en klocka som fungerar perfekt på ett större djup än 60 meter.

Våra toppval är tagna ur vårt sortiment här på Chronoexpert och alla finns nu att köpa!

1. TAG Heuer Aquaracer

TAG Heuer Aquaracer 300M Mens Steel

Om du är på jakt efter en välfungerande klocka till ett rimligt pris så är TAG Heuer Aquaracer ett bra val.
Undervattensvärlden inspirerade TAG Heuer när de designade sin Aquaracer-kollektion. Denna klocka är vattentålig ner till ett djup på 300 meter, så du kan utan problem ta med den på en avslappnande dykartur. Den drivs av ett automatiskt urverk men en kraftreserv på upp till 38 timmar. Alla TAG Heuer-klockor genomgår en noga inspektion, allt för att du ska ha tid att utforska tropiska koralrev utan att behöva oroa dig för att din klocka ska krascha mitt i äventyret.

Aquaracer har en öppen urtavla, vilket gör den mycket lättavläst när du befinner dig under vattenytan. Denna klockas unika drag sammanfattas väl i den fullkomligt geniala tagline som företaget tog fram för den: ”don’t crack under preassure” (”håller för trycket”). Det kan också fungera som ett gott råd när du är ute och dyker.

2. Ball Engineer Master II Diver

Denna automatiska kaliberklocka har en självlysande roterande inre infattning, tre visare för exakt tidvisning när du dyker, samt dag- och datumfunktioner. Den har även tilldelats kronografintyg från COSC. Den kan även sänkas ner till ett djup på 300 meters, så den fungerar utmärkt för sportdykning.

Detta amerikanska företag testar sina klockor genom att sänka ner dem i destillerat vatten som också innehåller ett vätmedel bestående av 1 % av vikten, samtidigt som de utsätter dem för det förinställda atmosfärtrycket i fem minuter.

Ett dykarur är som känsligast runt kronan.  Om den tar skada av externa stötar kan vattenläckage göra att klockan slutar fungera. Det är därför alla Ball klockor har ett patenterat kornskydd som intygar dess exceptionella vatten- och stötskydd. Detta extraskydd garanterar att kronan förblir i sin ursprungliga position efter att du ställt om tiden, något som hindrar vatten från att läcka in eller att den ska ta skada från externa stötar.

3. Omega Seamaster Planet Ocean

Omega Seamaster Planet Ocean Mens Steel

Seamaster Planet Ocean-kollektionen togs fram för att hedra Omegas arv vad gäller klockor som kan användas till havs. De är funktionella armbandsur som låter dykaren hålla koll på tiden när de är nere under ytan tack vare dess självlysande visare och markeringar. Det är en klocka med förträfflig prestanda under vatten eller utomhus. Med Seamaster Planet Ocean kan du dyka ner på 600 meters djup.

Omega är ett fantastiskt och innovativt företag och fortsätter stötta mänskligheten med sina största framsteg. Det var trotsallt en av deras klockor som var först på månen. Omega har varit delaktiga i en prisbelönt dokumentär och två bevarelseprojekt i Indonesien. Där hoppas de öka medvetenheten om återställandet och bevarandet av de skadade ekosystemen längs Indonesiens kuster.

Om du vill investera i en lyxklocka av hög kvalitet och samtidigt stötta ett etiskt företag så bör du välja Omega.

If you’re looking to invest in a good quality luxurious watch and support an ethical company, Omega should be your choice.

4. Oris Diving Prodiver Date

Oris Diving Prodiver Date Mens Titanium

Prodiver Dates prestanda är mycket mer än bra! Klockan är vattentålig ner till ett djup på 90 ATM (930 meter). Detta är den perfekta klockan för proffsdykare. Dess titanboett och gummirem garanterar klockans tålighet eftersom den skapades för att användas under vatten. Oris är ett av få företag som endast gör mekaniska armbandsur.

Provider Date-klockan har en svart urtavla med självlysande markeringar samt en ”Röd rotor” på bakboetten. Den ”Röda rotorn” har blivit ett patenterat varumärke för Oris, en symbol för företagets noggrannhet vad gäller deras urmakeri.

Oris slog sig samman med Roman Frischknecht – proffsdykare och ambassadör för Oris – to för att utveckla Prodiver-kollektionen.  Tillsammans har de gett proffsdykare en klocka som de kan förlita sig på även under de tuffaste omständigheterna.

5. Baume et Mercier Hampton

Detta är den perfekta följeslagaren för äventyrssugna män. Även om den bara tål vatten ner till ett djup på 200 meter så har Hampton-klockan ett av vår tids mest exakta automatiska urverk, ETA Valjoux 7750. Den har också en kronograf med tre visare och en helsvart, lyxig urtavla med en Superluminova-legering som framhäver visarna och markeringarna i mörkret. Den svarta remmen i vulkaniserat gummi ger också klockan en mer avslappnad look.
Baume et Mercier grundades 1830 och är välkänt för sin innovation vad gäller kronografer, kronometer och minutrepetitioner. De ligger också i framkant vad gäller konstnärlig utformning av klockor, något du kan se och njuta av om du går in på deras hemsida och tittar på företagets tidslinje.
Vi rekommenderar denna klocka om du är ute efter något med en mångsidig look som inte bara passar till din dykardräkt, utan också till ett par jeans och en t-shirt.
Kom ditt favoritdykarur med på listan?Verwandte Artikel

Write A Comment