4 lyxklockor för bankirer och finansarbetare för 2017 - Chronoexpert

Klockor har länge varit ett ikoniskt modetillbehör för de som jobbar inom bank- och finansbranschen; kläderna gör mannen, eller kvinnan, och det första intrycket är ack så viktigt.

Idag ska vi ta en titt på några av de bästa lyxklockorna för bankirer och andra medarbetare inom finansbranschen som finns tillgängliga under 2017.

Rolex Submariner

Luxusuhren für Banker

Med ett överkomligt pris runt 64000 kr har Rolex Submariner etablerats som ett av de främsta valen när det kommer till klockor för bankirer. Den är väldigt lättigenkännlig med sina distinkta färger, dess stilistiska drag och enkelriktade infattning. Submariner har alltså inte ändrats mycket sedan den ursprungligen togs fram 1953.

Den finns tillgänglig i flera olika färg- och metalkombinationer, och om du tänkt att faktiskt använda den som ett dykarur har den många imponerande funktioner för detta ändamål, såsom självlysande inslag, tidtagarur för dykning och mätinstrument för tryckutjämning och mycket mer.


Patek Philippe 5970-G

Luxusuhren für BankerPatek Philippe är för många DET märket man vänder sig till när det kommer till klockor för bankirer; inget annat duger, inte ens Rolex. Deras Perpetual Calendar Chronograph-model 5970-G innehar en klassisk skönhet och är samtidigt elegant alldaglig i sin design. Urtavlan har inslag i både guld och rostfritt stål och är ganska enkel i sin utformning, men trots detta ger den ett upptaget intryck, vilket understryks av ett antal ytterligare elemnt och mindre, inbyggda urtavlor. Detta har alltid varit en favorit bland samlare och säljs vanligtvis för ungefär 12 000 000 kr.

Patek Phillipe har gått ut och sagt att de inte har för avsikt att följa den trend som de flesta lyxurmakare tycks följa, det vill säga att ta fram modeller som är mer tillgängliga prismässigt. Deras fokus ligger på att skapa det bästa av det bästa vad gäller hantverk, något de också har för avsikt att fortsätta med.


Rolex Cosmograph Daytona

Luxusuhren für Banker

Som en något dyrare Rolex-produkt anses deras Cosmograph Daytona-kollektion ha blivit eftertraktade samlarföremål. De säljs för allt runt 110 000 kr och går sedan snabbt upp i pris. De allra dyraste kan närma sig 501 000 kr. Klockan syns verkligen på handleden, och med sina 40 mm är den något tunnare och lättare än några av Rolex andra dykarur. Daytona anses vara en av Rolex bästa modeller och definitivt en lyxklocka för bankirer som söker framgång.

Om du är intresserad av den här klockan bör du undersöka om den för närvarande finns en väntelista som det tidigare funnits. Om väntan tycks bli lång kan du överväga att köpa den från en köpman, mellanhand eller på auktion.


Blancpain Aqualung

Luxusuhren für Banker

Aqualung är en hyllning till modellen Fifty Fathoms som ursprungligen gjordes populär av den berömde naturalisten Jacques Cousteau. Det är en omfattande modell med sin bredd på 45 mm och tjocklek på 15.4 mm. Om du vänder på den kan du se det utsmyckade urverket genom boettens skelettbaksida. Infattningen och dess markeringar är ganska framstående och ytbehandlingen avsevärt mer lyxigare än dess ursprungliga namne.

Klockan går för runt 110 000 kr och blev inter nationellt känd när det framgick att det var ingen mindre än Vladimir Putins favoritklocka. Med sin diskreta maskulinitet och fantastiska valuta för pengarna är Blancpain Aqualung definitivt ett av de främsta valen för bankirer.


Som vi nämnde i introduktionen så brukar klockor vara oerhört viktiga för bankirer efter som de kan hjälpa till att skicka ut sociala signaler om den som bär den. Om du är en av de som vill lämna ditt avtryck på finansbranschen bör du överväga att köpa en av de klockorna som vi nämnde här ovan.

Se till att regelbundet besöka Chronoexpert-bloggen för att hänga med bland de senaste trenderna och erbjudandena på lyxklockmarknaden.

Comments are closed.